

Pendik’te trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.
İçişleri Bakanlığının, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu Hayata Saygı Duruşu” mottosuyla başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde farkındalık etkinliği yapıldı.
Kamuoyu farkındalığını en üst seviyeye taşımak için Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ve Pendik Çamlık mahallesi Mustafa Kutlu ilkokulu önündeki yaya geçidinde ‘yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ etkinliği gerçekleştirilen programda, Pendik Kaymakamı DR.Hülya Kaya, Pendik Emniyet Müdürü Murat Milletsever, İlçe Jandarma komutanı jandarma Yarbay Fatih Yıldırmaz, Trafik Yasin Aksu, ve orta okul öğrencileri yaya geçidine kırmızı çizgi çizdiler.

Yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte sürücülere bilgilendirici broşürler de dağıtıldı.























