“Şehrine Sahip Çık, Şehir Sana Sahip Çıksın “ « Gerçek Bakış Gazetesi

SON DAKİKA

“Şehrine Sahip Çık, Şehir Sana Sahip Çıksın “

Bu haber 02 Nisan 2022 - 21:41 'de eklendi ve 370 views kez görüntülendi.

İş İnsanı Hakim Seven’den Politikacılara Öğüt:

Sektörde yaklaşık 15 ülkeye ihracat yapan, Türkiye ölçeğinde  81 ilde temsilcilikleri bulunan iş insanı Hakim Seven, parti ayrımı yapmaksızın politika sahnesinde yer alanlara tavsiyelerde bulundu.

Seven yaptığı değerlendirmede; “Politikacılar seçim zamanları oy istemek için kimlerin yanına gitmiş desteklerini istemişlerse; seçildikten sonra  da o insanlarla iş birliklerini sürdürmeliler.

Örneğin belediyeye bir ürün alımı yapılacaksa; o satın alma işlemi öncelikli olarak seçildiği ilçenin esnafları – iş adamları tercih edilerek gerçekleştirilmeli.

Personel mi istihdam edilecek; yine o ilçenin insanlarına öncelik verilmeli.

Yetkiyi eline alanlar kendi insanlarına sahip çıktıklarını uygulamalarıyla da göstermeliler.

Oy isterken kendi insanına, iş yaparken dışarıya yönelmek gibi bir yanlışa düşülmemeli.

Aksine davranarak inanılırlığını kaybeden politikacılar şunu bilmeliler ki yapılacak yeni seçimlerde de kaybedeceklerdir” dedi.

Seçme ve seçilme noktasında da görüşlerini aktaran Hakim Seven; “ Yine parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum. Seçilecek belediye başkanı, milletvekili ya da meclis üyesi; o bölgenin sevilen insanlarından oluşmalı.

Bunun için kamuoyu araştırmaları yapılarak en isabetli isimler tespit edilmeli.

İthal adaylar ya da işini uyduranlar, ahbap – çavuş ilişkisi ile listelerde kendine yer bulanlar siyasette uzun ömürlü olamazlar.

İnisiyatiflerini bu yönde kullanarak güven kaybeden parti ve liderler de seçimi kaybetmeye mahkumlardır” dedi.

Kişisel olarak politik bir hedefinin olmadığını ama gözlemlediği yanlışlıklar karşısında da sessiz kalmak istemediğini ifade eden Seven tavsiyesini; “ Başarı için birlik, beraberlik, dayanışma, uyum, liyakat, dürüstlük, samimiyet ve vefa kavramlarına; sözde değil özde uyulmalı. Günübirlik değil, geniş zamanlar için politikalar üretilmeli” sözleri ile tamamladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.